Zabavna in simpatična Tara Zupančič je znana televizijska voditeljica, manekenka, oblikovalka in tudi nekdanja udeleženka številnih lepotnih tekmovanj. Obožuje ustvarjanje poslikav na keramiko in druge izdelke, poleg tega pa je navdušena motoristka. Za svoje popotovalne užitke na dveh kolesih je izbrala Hondo CMX500A Rebel.
Tara nam je zaupala nekaj njenih motorističnih zanimivosti, katere z veseljem delimo z vami.    

Kam si se do sedaj najdlje odpravila s svojo Hondo?
Najdlje sem se peljala proti morju – do Krka, čez Cres in do Lošinja. To pot sem prevozila že večkrat, vedno me vlečejo morske poti, čeprav me mikajo tudi Dolomiti. Zelo lepo popotovanje je bilo tudi proti Prekmurju čez Route 69, sicer je bila pa moja najdaljša vožnja do Senja, čez Delnice, do Novega Vinodolskega, kjer sem dejansko v živo prvič videla divje konje – tega prizora res ne morem pozabit, ampak sem šla v eno smer s Hornetko, nazaj pa z Africo.

Se ti velikokrat dogaja, da si zaželiš za konec tedna na dveh kolesih zapeljali nekam na lepše, vendar nimaš pojma, kam? Ali si vedno prej začrtaš točno traso in destinacijo?
Običajno se cilj kar določi, le poti do tja znajo biti včasih malo na “zadnjo sekundo”. Večinoma se vozim v družbi in vedno nekdo predlaga kako novo pot, ki jo je mogoče že prej sam našel in tako nas popelje čez prelepe ovinke, hribčke in dolinice. Nisem rada na čelu “kolone”, razen seveda, če se vozim sama. Takrat mi pa velikokrat ni tako važen sam cilj.

Ti uspe vse izbrane stvari spakirati v kovčke motorja in koliko časa porabiš za zlaganje prtljage?
Uf ja, to sem se pa kar “zverzirala”. Imam sicer tri kuferčke in še eno dodatno torbo, v kolikor grem za dlje časa. Pri motorju mi je všeč, ker se navadiš minimalizma, za katerega na koncu ugotoviš, da je itak najbolj logičen, nenaporen in svoboden. Ne rabiš toliko stvari s sabo, kot si misliš. To je svojevrsten trening, da se odvadim kopičenja in “vlačenja” cele garderobe na izlet ali dopust.

Najbolj zanimiva prigoda, ki se ti je zgodila na poti z motorjem?
Že prej sem omenila divje konje. Nisem sploh vedela, da obstajajo tako blizu nas in da se dejansko pasejo in živijo na tistih območjih. Čisto samozadostni v naravi. Prelepi, divji, sproščeni, elegantni, imenitni. Prav spomnim se vonja, ko smo zapeljali na njihove poti in pogled na ta bitja se sploh ne da opisat z besedami. Z avtom se tam sigurno ne bi nikoli zapeljala, zato je to res nekaj, kar lahko doživiš samo z motorjem. Odkrijejo se ti poti in stvari, ki jih sicer ni.

Kateri kompliment ti je najbolj ostal v spominu, ki si ga prejela, ko si prispela na cilj/postanek in snela čelado?
Mogoče je bil najbolj presenetljiv kompliment, ki sem ga dobila sredi ceste, pred semaforjem, od starejše gospe, ki je na pločniku v eni roki držala vrečko iz trgovine, za drugo pa jo je držal vnuček. Čakala sem na zeleno luč in gospa je zakričala za mano: “lepa ste”. Waw, pa niti čelade nisem snela.

Tari želimo veliko motorističnih užitkov, srečno prevoženih kilometrov in top destinacij.

Več o modelu Rebel ➡️ https://www.honda-as.com/izdelek/cmx500a-rebel/