Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine moto-as.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1)

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Spletno trgovino upravlja podjetje AS Domžale Moto center d.o.o., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridružuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanja storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Registracija

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini moto-as.com se ni treba registrirati. Za uspešen nakup so potrebni naslednji podatki: ime in priimek, naslov plačnika oz. naslov za dostavo, mobilna telefonska številka in e-naslov, na katerega kupec prejme potrdilo o nakupu. Z uspešno oddanim naročilom oz. nakupom na spletni strani se strinjate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni v spletni trgovini moto-as.com.

Naročanje in cene

Nakup v spletni trgovini moto-as.com je mogoč samo v slovenskem jeziku. Spletna trgovina je dostopna 24 ur na dan in 7 dni na teden. Izberete lahko med vsemi objavljenimi izdelki, če pa izbranega izdelka ni na zalogi, nam lahko pišete na info@ascenter.si in vas bomo obvestili, ali je dobava izdelka mogoča.

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so v evrih in vsebujejo 22 % DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Navedene cene veljajo samo ob naročilu preko spleta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja v spletni trgovini in fizični trgovini.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca o spremembi obvesti, kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo oz. kupcu omogočila odstop od nakupa. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Izdelke dostavlja pogodbena dostavna služba Gold Ekspres d.o.o., po ceniku, objavljenem na spletni strani moto-as.com.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Kupec ob potrditvi naročila prejme elektronsko sporočilo, ki vsebuje vse podatke o naročniku, ponudniku, izbranih artiklih in načinu plačila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Načini plačila in račun

Plačilo je možno na naslednje načine:

  • z gotovino po povzetju

Kupec plača naročilo dostavljavcu z gotovino, ko mu ta dostavi naročeno blago.

  • preko TRR po izdanem predračunu

Kupcu po elektronski pošti izdamo predračun za naročeno blago, ki ga poravna z nakazilom na TRR podjetja. Blago bo odposlano takoj, ko bo na TRR podjetja razvidno, da je plačilo uspešno izvedeno.

  • s plačilno kartico direktno v spletni trgovini

Kupec je preusmerjen na varno stran sistema, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano takoj, ko iz sistema prejmemo potrditev o plačilu.

  • s plačilnim sistemom Stripe/PayPal

Kupec je preusmerjen na varno stran sistema Stripe/PayPal, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano takoj, ko iz sistema Stripe/PayPal prejmemo potrditev o plačilu.

  • na blagajni v prodajnem salonu ob osebnem prevzemu

Kupec se oglasi na blagajni prodajnega salona na naslovu Blatnica 3a, Trzin, kjer lahko naročeno blago plača z gotovino ali plačilno kartico.

Račun za plačilo bo v fizični obliki priložen naročenim izdelkom na naslov, ki je bil naveden ob oddaji naročila. Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški, povezani z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Kupec, ki želi, da je račun izstavljen na davčno številko pravne osebe, mora izpolniti podatke za izdajo računa na pravno osebo.

Dostava in stroški dostave

Za naročene izdelke, ki so na zalogi, je dobavni rok od 2 do 3 delovne dni po potrditvi naročila, razen v primeru višje sile. V primerih, ko se zgodi, da izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na e-naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila.

Pri dostavi spletnih naročil sodelujemo s pogodbenim partnerjem Gold Ekspres d.o.o., ki zagotavlja hitro in zanesljivo dostavo paketov.

Strošek dostave naročenega blaga znaša 4,50 EUR z DDV, če je znesek nakupa nižji od 99 EUR. Brezplačna dostava naročenega blaga je pri nakupu nad 99 EUR.

Zamenjava blaga

Če je kupec naročil izdelek, ki mu ne ustreza (prevelik, premajhen idr.), ga lahko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pri nas zamenja. O željeni zamenjavi nas mora obvestiti v 14 dneh na info@ascenter.si. Po predhodnem dogovoru nam neustrezen izdelek skupaj z Obrazcem za vračilo blaga kupec vrne preko prevoznika, ki mu istočasno dostavi nov artikel, ki ga kupec želi kot zamenjavo za neustrezen artikel. Prav tako se kupec lahko po dogovoru osebno oglasi v našem prodajnem salonu na naslovu AS Domžale Moto center d.o.o., Blatnica 3a, 1236 Trzin, kjer mu bomo skladno z dogovorom neustrezen izdelek zamenjali za novega, ustreznejšega, če je izdelek na zalogi. V tem primeru kupec nima nobenih stroškov menjave artikla.

Izdelek, ki ga želi kupec zamenjati, mora biti nenošen, čist in nepoškodovan ter v originalni embalaži. Na primer škatla od čevljev ali čelade ne sme biti popisana ali polepljena s poštnimi nalepkami. Originalno embalažo je pred pošiljanjem treba zaščiti (npr. s plastično vrečko ali drugo kartonsko škatlo). Če ste na primer obutev, oblačila že nosili in ima izdelek vidne znake obrabe, odstop od pogodbe in vračilo izdelka žal nista več mogoča. Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno »preizkušanje«, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave lastnosti in delovanja blaga.

Preklic naročila

Naročilo lahko kupec prekliče po e-pošti na naslov info@ascenter.si pred potrditvijo naročila. Kupec lahko svoje naročilo prekliče tudi pozneje, vendar samo, če mu po e-pošti sporočimo, da izdelek, ki ga je naročil, začasno ni na zalogi ali da izdelek ni več dobavljiv.

Reklamacije, stvarne napake in vračilo blaga

Vsako reklamacijo bomo poskušali reševati v dobro kupca, skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik ima skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prejetja blaga podjetju sporoči oz. poda izjavo, da odstopa od pogodbe (nakupa), na da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu kupec predloži podjetju na Obrazcu za vračilo blaga, ki ga pošlje na info@ascenter.si, iz njega pa jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Kupec ima za tem 14 dni, da blago vrne v nespremenjeni količini in obliki ter ga pošlje podjetju na naslov AS Domžale Moto center d.o.o., Blatnica 3a, 1236 Trzin. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom pogodbe (nakupa), je neposreden strošek vračila blaga. Vračila blaga z odkupninami ne sprejemamo. Šteje se, da je potrošnik pravočasno vrnil blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo. Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa.

Izdelek, ki ga želi kupec vrniti, mora biti nenošen, čist in nepoškodovan ter v originalni embalaži. Na primer škatla od čevljev ali čelade ne sme biti popisana ali polepljena s poštnimi nalepkami. Originalno embalažo je pred pošiljanjem treba zaščiti (npr. s plastično vrečko ali drugo kartonsko škatlo). Če ste na primer obutev, oblačila že nosili in ima izdelek vidne znake obrabe, odstop od pogodbe in vračilo izdelka žal nista več mogoča. Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno »preizkušanje«, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave lastnosti in delovanja blaga.

Obrazec za vračilo blaga

Stvarne napake

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je pomanjkljivost pomembna v primeru:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo ali za dajanje v promet,
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za določeno uporabo, za katero ga je kupec kupil, kar je bilo prodajalcu znano ali bi mu moralo biti znano,
  • če izdelek nima lastnosti in značilnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane,
  • če je prodajalec dostavil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je vzorec ali model prikazan samo kot obvestilo.

Če se je na izdelku, ki ste ga kupili v naši spletni trgovini, pojavila stvarna napaka, imate možnost reklamacije. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če nas o napaki obvesti v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za napake na blagu, ki se pokažejo po 2 letih od prevzema.

Plačilo za izdelke, vrnjene zaradi nastale škode ali napake (če ta dejansko obstaja), vam bomo povrnili v celoti (brezobrestno), kot smo ga na računu zaračunali, vključno s stroški dostave in stroški, ki so nastali pri vračilu izdelka. Plačilo vam bomo vrnili na enak način, kot je bilo izvedeno – v primeru bančnega nakazila ali po povzetju na vaš TRR in v primeru plačila s kartico kot vračilo na kartico. Denar vam bomo nakazali v 10 delovnih dneh. 

Če bo reklamacija zavrnjena, vas bomo o tem obvestili in vas pozvali k prevzemu izdelka. Če ste izdelek, ki ga reklamirate, kupili v akciji in ga vračate, ker je z njim nekaj narobe, vam bomo vrnili sorazmerni delež vrednosti izdelka znotraj te akcije, torej toliko, kot ste zanj plačali.

Radi bi vas opozorili, da se izdelki lahko razlikujejo tako med seboj kot tudi od tistih na fotografiji. Možna so manjša odstopanja, saj je popolnoma enake izdelke nemogoče zagotoviti.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših izdelkov in storitev.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:
_ga (Google Analytics), _gid (Google Analytics), _gat_gtag_UA_23044480_55 (Google), pll_language (polylang), PHPSESSID (PHP obvezen piškotek)

Pritožbe, reklamacije in informacije

Za morebitne pritožbe, reklamacije in informacije, povezane z našimi storitvami, nam lahko pišete na e-naslov info@ascenter.si ali na AS Domžale Moto center d.o.o., Blatnica 3a, 1236 Trzin.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, in uporabniku sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval, ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.